Alice Coltrane in 16 mm

Alice Coltrane was een jazz muzikante. Ze speelde piano, orgel en harp. Ze was ook bekend als de vrouw van saxofonist John Coltrane. In onderstaande 16 mm film uit 1970 vertelt ze over haar leven.

Harpiste

Alice Coltrane was opgeleid in de klassieke muziek componeerde en legde zich na de dood van haar man steeds meer toe op spirituele jazz en meditatieve muziek met veel invloeden uit de Indiase muziek. Ook bleef ze in haar eigen groepen spelen. Ze was een van de weinige harpisten in de geschiedenis van de jazz.

Alice Coltrane

Twee bijzondere nummers van Alice Coltrane zijn Atomic Peace van het album A Monastic Trio uit 1968 en Turiya And Ramakrishna van het album Ptah, the El Daoud uit 1970

Alice Coltrane

De video was oorspronkelijk was opgenomen als 16 mm kleurenfilm voor het televisieprogramma Black Journal van National Education Television. De film werd drie jaar na de dood van haar man en beroemd jazzmuzikant John Coltrane, gemaakt. Deze film begint met een fotocollage van jazzmuzikant John Coltrane. In de documentaire vertelt Alice over de invloed die haar overleden echtgenoot heeft gehad op haar leven, zowel muzikaal als spiritueel. Alice vertelt over haar muzikale carrière, over het moederschap en over haar eigen identiteit ook in de muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *