ecologische kano

Bouw van ecologische kano uit plastic fles

De aarde wordt overstelpt onder de plastic flessen. We zijn er verslaafd aan. In Kameroen besloot de de non-profit organistie Madiba & Nature iets te doen met het overschot aan plastic flessen. Ze maken er namelijk ecologische kano’s van.

Ecologische kano

De vrijwilligers van Madiba & Nature hebben duizenden plastic flessen verzameld en gebruiken die om hun zogenaamde low tech ecologische kano’s mee te bouwen. De kano’s helpen niet alleen een bijdrage aan de oplossing van het milieuprobleem, maar ze helpen ook de lokale vissers die zitten te springen om boten.

Nog een voordeel

Bovendien voorkomt de inzameling van al die plastic flessen overstromingen. De flessen blokkeren namelijk de waterwegen, waardoor het water buiten de oevers treedt.

Bekijk hieronder twee video’s over die ecologische kano.

Gerecycled plastic

De bouw van deze boten was de eerste actie van het werk van Madiba & Nature. Inmiddels hebben ook bijgedragen aan de ontwikkeling van een lokaal afvalbeheersysteem willen ze onderzoeken hoe gerecycled plastic kan worden gebruikt in bouw- of bestratingssystemen. Op dit moment is de organisatie ook een programma gestart voor studenten en ingenieurs om meer te leren over groen ondernemen. Daarnaast hebben ze een milieubewustzijn en educatieprogramma ontwikkeld.

Lees meer over wat je met een plastic fles nog meer kunt maken.

Bronnen: Atlas of the future, Green World Warriors, Inhabitat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *