Low tech automaat van karton

Deze automaat van karton is de nieuwste innovatie in de wereld van verkoopmachines. Uit Japan natuurlijk, want dat land heeft de hoogste automatendichtheid van de hele wereld.

Japanse low tech automaat

Japan telt zo’n 5 miljoen verkoopautomaten en dat betekent dat er 1 automaat is per 23 mensen. Je kunt van alles kopen in die automaten: blikjes frisdrank, snacks, snoep en zelfs ondergoed en parasols. De nieuwste uitvinding is de automaat van karton. Een low tech innovatie van het bedrijf Hacomo.

Kartonnen frisdrankautomaat

Hacoma heeft een kartonnen frisdrankautomaat ontwikkeld met 12 verschillende uitgiftebakjes. Het is een low tech exemplaar, want de automaat werkt zonder elektriciteit en met een analoog mechanisme dat met behulp van elastiekjes het schuifje opent om het gewenste drank te leveren. Je hoeft er geen geld in te doen, maar het werkt met behulp van een eenvoudige drukknop. De machine is niet te koop en er is maar 1 exemplaar van gemaakt. Die vind je in het kantoor van Hacomo in Kagawa City.

automaat van karton
automaat van karton

Op onderstaand filmpje zie je de automaat in actie.

Miniatuur versie

Gelukkig zijn er voor ons stervelingen wel miniatuur versie van deze automaat te koop. Die kosten zo’n $9,- en zijn verkrijgbaar via Amazon Japan.

Meer low tech innovaties

Meer low tech innovaties zijn deze fruitraapmachine, deze houten keukenmachine die je moet aanslingeren en deze pizzadoos.

Bronnen: Design Boom, Neotorma, Sora News, Technabob