vrachtwagenkunst

Tweede leven voor de vrachtwagenkunst van India

All India Permit is een project om de traditie van Indiase vrachtwagenkunst nieuw leven in te blazen, zodat deze kunstvorm niet verloren gaat.

Vrachtwagenkunst

Het 5,5 miljoen kilometer lange wegennet van India is eigenlijk een grote kunstgalerie. Vrachtwagenkunst is een traditionele vorm van kunst in India. Vele vrachtwagenchauffeurs brengen zo’n 60% van hun leven op de weg door. Om dat leven te veraangenamen en de heimwee naar hun thuisbasis en hun familie te verzachten vinden ze troost in hun kunst.

Uitstervende traditie

Jammer genoeg is de vrachtwagenkunst een uitstervende traditie. Dat komt omdat er een goedkoper alternatief is, namelijk stickers en voorgeschilderde vrachtwagens. Farid Bawa pleit voor hernieuwde aandacht voor deze kunstvorm. Hij heeft er grote interesse voor en dat komt omdat zijn grootvader een vrachtwagenkunstenaar was. Hij besloot All India Permit op te zetten.

All India Permit

Dit is een groep mensen die vrachtwagenkunstenaars ondersteunt. Ze zorgen voor materiaal waarmee de artiesten aan de slag kunnen. Ze beschilderen natuurlijk nog steeds vrachtwagens, maar ook op handzamer canvas. Er is een online shop gelanceerd waar je deze kunst kan kopen. Volg All India Permit op Facebook, Instagram en op onderstaande video.

Bronnen: All India Permit , Pop up City