Straatkunst die je alleen ziet als het regent

Rainart is straatkunst die je alleen ziet als het regent. Deze straatkunst is bedacht door Peregrine Church. Hij noemt zijn kunst ‘regenwerken’.

Superhydrofobe coatings

De meeste mensen worden somber van regen, maar kunstenaar wil de regen omtoveren tot iets leuke. Het begon allemaal toen hij in 2013 een video zag over superhydrofobe coatings. Dat zijn waterafwerende materialen. Een voorbeeld van een superhydrofobe oppervlak is de lotusbloem. De bladeren van deze bloem maken een contacthoek van meer dan 150° met de waterdruppel, waardoor de druppels er makkelijk afvallen. De waterdruppel neemt dan ook bijkomend stof mee, waardoor deze ook een zelfreinigend effect heeft. Deze coatings zijn ook in sprayvorm te verkrijgen die je bijvoorbeeld op straat kunt aanbrengen.

Kunstenaar Peregrine Church maakt kunst met deze met behulp van deze superhydrofobe coatings kunst en noemt ze ‘regenwerken’ omdat ze alleen ‘werken’ of zichtbaar zijn als het regent. Het is een nieuwe kijk op straatkunst en alleen zichtbaar in de regen en onzichtbaar bij droog weer. Op de rainworks kaart zie je enkele voorbeelden waaronder dit kunstwerk

Straatkunst die je alleen ziet als het regent

Check Rainworks ook op Facebook. Bronnen: Rainworks, Wikipedia