Roltrapkunst in metrostation in Sydney

Interloop is de titel van een knap staaltje roltrapkunst van kunstenaar Chris Fox in het metrostation Wynyard station in Sydney.

Roltrapkunst van oude houten roltrappen

Interloop is gemaakt van de oude historische houten roltrappen. Deze oude houten exemplaren dateerden uit 1931. Deze houten trappen vormen de basis van de roltrapkunst van Fox. Interloop hangt aan het plafond van Wynyard metrostation en zweeft boven de werkende roltrappen. Belangrijk voor Fox was dat er met deze oude roltrappen een buitenaardse ruimte boven de hoofden van de reizigers werd gecreëerd. En dat is zeker gelukt, want de roltrappen aan het plafond, kronkelen als een accordeon door de ruimte. De trappen hangen tussen twee uiteinden van het gebouw. Het kunstwerk is meer dan vijftig meter lang, weegt meer dan vijf ton en bestaat uit 244 houten treden en vier kammen van de oude houten roltrappen.

Roltrap
Roltrapkunst
Roltrapkunst

Interloop

Interloop was een belangrijke mijlpaal voor Sydney en voor de stedelijke transportsector. Met dit kunstwerk wordt een belangrijke erfenis van de stad bewaart en helpt het de historische identiteit van de stad te behouden en te vieren, terwijl ze ook naar de toekomst kijkt. Interloop is daarmee een erbetoon aan het verleden én een blik op de toekomst.

Bronnen: Arcehllo, Chris Fox, Kekness, This is Colossal, Yatzer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *