Rode bal als kunstwerk

Plaats een grote opblaasbare rode bal in de openbare ruimte en kijk wat er gebeurt? Dit is de gedachte achter The RedBall Project van Kurt Perschke.

Rode bal

Het project loopt al meer dan 10 jaar, maar nog steeds grappig. Deze kunstinstallatie wordt dan ook gezien als the world’s longest-running street art work. Kunstenaar Kurt Perschke, is het brein achter dit reizende interactieve rode bal. Hij plaats ergens deze rode reusachtige opblaasbare bal en het publiek mag reageren. Mensen willen de bal aanraken en er tegen aan springen, er tegen aan trappen, optillen, of wat dan ook. En dat is ook precies de bedoeling. Het moet mensen weer tot spelen en creativiteit aanzetten.

rode bal
rode bal
rode bal
rode bal
rode bal
rode bal

25 steden

De bal heeft een doorsnede van 4,5 meter en weegt 113 kilo. De bal is inmiddels al in meer dan 25 steden over de wereld geweest en blijft maar opduiken. In 2019 was de rode bal nog te zien in Tokio tijdens de Roppingi Art Night.

Lees meer over The RedBall Project op Instagram en op Facebook. Nog zo’n mega kunstwerk is het landelijk schilderij met echt koeien, Roltrapkunst in Sydney, dit tankstation en deze leeggelopen kunst.

Bronnen: Eyespired, Jeroen Apers Blog, Noowz,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *