Site pictogram Pasa Bon !

Portret van de binnenkant van het hoofd

Ooit een portret van de binnenkant van het hoofd gezien? Edwige Massart en Xavier Wynn helpen je een handje en maken deze bijzondere kunstwerken.

Kop vol rommel

Zo’n portret van de binnenkant van het hoofd is eigenlijk een dwarsdoorsnede van het menselijk hoofd, zodat je een kijkje kunt nemen hoe die kop er van binnen uitziet. Een beetje een medische kijk op het portret. Zoals je ziet, zitten de hoofden vol met rommel. Alles wat je op een rommelmarkt of op de afvalberg kunt vinden, tref je aan in deze bijzondere portretten.

Heads

De serie portretten is gemaakt door de kunstenaars Edwige Massart en Xavier Wynn en is getiteld Heads. Het duo uit Chicago verzamelde werkelijk van alles en plaatst dit in het hoofd. Je ziet sleutelhangers, kinderspeelgoed, benen van poppen, kralen, knikkers en nog veel meer. Deze worden geplaatst in een hoofd dat is gemaakt van polymeerklei. Hierdoor ontstaan surrealistische portretten gebaseerd op herinneringen en gevonden voorwerpen.

Bekijk de hoofden ook op Youtube

Meer hoofden vind je op de site van het kunstenaarsduo. En lees ook eens het artikel vreemd portret in strijd tegen het cliché

Bronnen: Art The Science, The Inspiration Grid, Mixed Grill, This is Collosal,

Mobiele versie afsluiten