oude schoenen

Oude schoenen met persoonlijkheid

Gwen Murphy is een briljante kunstenares die oude schoenen nieuw leven inblaast en een een persoonlijkheid geeft door ze te transformeren tot bijzondere kunstwerken.

Oude schoenen

In haar serie kunstwerken Foot Fetish maakte ze van oude schoenen ware persoonlijkheden. Met onder meer acrylverf en klei tovert ze het schoeisel om tot fantasiefiguren. Zo heeft ze al meer dan 150 paar oude schoenen een nieuw leven gegeven.

Wezens die je aankijken

Als sinds haar jeugd, had de kunstenares iets met schoenen. Ze dacht dat ze haar aankeken. De jonge Gwen ziet ze als een soort levende wezens. Dat was ook de reden om deze serie Foot Fetish te noemen. Ze beschouwt schoenen eigenlijk als fetisjen. Schoenen hebben volgens haar magische krachten en kunnen degene die ze aanheeft, beschermen helpen ons van plaats naar plaats te vervoeren.

Schoenen met een persoonlijkheid

Gwens fascinatie voor schoenen duurt nog steeds voort en tegenwoordig verzamelt ze paren versleten schoenen en probeert ze hun persoonlijkheid van de schoenen verder naar voren te brengen. Ze geeft hen letterlijk een gezicht met een geheel eigen karakter. Zo zijn er schoenen die verbaasd kijken of als clown of engerd zijn opgedirkt. Indiase slippers krijgen een exotische uitstraling, klompen een eenvoudig en sobere persoonlijkheid en schoenen met hoge hakken worden omgetoverd tot een arrogant wezen.

oude schoenen
oude schoenen
oude schoenen

Meer over Gwen Murphy vind je op haar Facebook pagina en op haar site Gwen Murphy Studio.

Meer over schoenen

Ben je geïnteresseerd in schoenen? Lees dan ook het bericht over hoe je oude schoenen als plantenbak kunt gebruiken, over creatieve crocs, gebreide sneakers en het bericht over de schoenveter Site

Bronnen: Juxtapoz, My Paisley World, The Naked Monkey, Thalmaray