landschip

Landschip: per schip rijdend de wereld rondreizen

Met een Landschip de wereld rond. Dat is wat het Belgische kunstenaarscollectief  Time Circus besloten heeft te doen. Alleen er was nog geen landschip. Dat moest eerst gebouwd worden.

Time Circus

Time Circus is een Belgisch kunstenaarscollectief dat als een project begonnen is in 1998. Toen maakten 18 vrienden 8 maanden lang een tocht door Europa. Het circus trok langs Barcelona, Toulouse, Ljubljana, Praag en Gent. In deze 5 steden werd er telkens voor 1 maand samen gewerkt met plaatselijke kunstenaars. Time Circus bestaat nog steeds en bouwt naar eigen zegen”van alles en overal, op het water, op het land, in de lucht, ondergronds, in gebouwen, op gebouwen, mobiele en vaste installaties.”. Het circus heeft al heel veel fanatasierijke bouwsels gemaakt. Van sauna’s, kermissen, verwenmachines, barbecue machines, drinkfonteinen, bibliotheken, cafes, restaurants, caravans, camions, podia, bureaus, hotels, parken, zwembaden tot  markten, galerijen, watervallen en standbeelden.

landschip

Bouw van het Landschip

Nu is een nieuw project: Het Landschip, waar Time Circus de komende vier jaar aan gaat werken om er dan daarna mee op reis te gaan  Het doel is om mensen met elkaar in contact te brengen.

Het Landschip is een gigantisch rijdend kunstwerk: een door spierkracht en enthousiasme voortgedreven voertuig, bedoeld om al rondreizend een blijde boodschap van vrijheid en vrede te verkondigen volgens het oude adagium ‘ik beweeg, dus ik ben’.

Tijdens de vier jaar er gebouwd wordt, geeft het Circus eenmaal per jaar acte de présence en showt het Landschip aan het publiek. Een testcase als het ware en een stok achter de deur om zichzelf een deadline op te leggen.

Tienjarige reis per Landschip

Als het Landschip eenmaal klaar voor gebruik is, dan wordt een reis gemaakt die tien jaar zal duren . Zo zullende steden Marseille, Novi Sad, Timisoara en Elefsina worden aangedaan waar het circus festivals zal organiseren. Time Circus omschrijft de reis als een pelgrimage van de 21ste eeuw. Een pelgrimage bestaat enkel bij gratie van zijn bedevaartsoorden. Zo’n bedevaartsoord is een halte waar mensen kunnen wachten op het dit rijdende schip en kunnen op stappen om mee te reizen.

Bronnen: CanvasNo Tech Magazine, Time Circus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *