Kleurrijke maskers van touw van Bertjan Pot

De Nederlandse ontwerper Bertjan Pot maakt maskers van touw. Hij heeft samen met zijn collega-ontwerper Vladi Rapaport, een techniek ontwikkeld om lange slierten felgekleurd touw aan elkaar te naaien en zo bijzondere maskers te maken.

Mislukt experiment

Deze maskers van touw doen een beetje denken aan tribale maskers, is het verhaal achter de masker toch wat minder exotisch. Met was gewoon een mislukte poging om tapijten te maken. De ontwerper probeerde van dit dikke touw vloerkleden te maken. Dit mislukte omdat het materiaal niet plat wilde blijven. Vladi Rapaport zag de bochtige monsters en suggereerde dat ze in plaats daarvan konden worden gebruikt om maskers te maken.

masker van touw

Maskers van touw

De combinatie van kleuren en vormen geeft elk masker een unieke persoonlijkheid. Sommige maskers hebben iets dierlijks, andere zijn weer een stuk abstracter,. Toch lijken de gestikte maskers op echte personages met gelaatstrekken waardoor het lijkt alsof ze emoties tonen. Hij heeft meer dan 250 maskers gemaakt, waarvan vele samen met het andere werk van de ontwerper zijn getoond in tentoonstellingen over de hele wereld.

masker van touw
masker van touw
masker van touw
maskers van touw
masker van touw
masker van touw
maskers van touw

Volg de ontwerper op Instagram om meer van zijn werk te zien.

Meer maskers

Hou ja van maskers? Lees dan ook de artikelen over deze gebreide maskers, de maskers van Damselfrau en de Kukeri maskers.

Bronnen: Color Navigator, Escape Kit, Feather of Me, Mobi Spirit, This is Colossal