Kintsugi kunst van Glen Martin Taylor

Glen Martin Taylor maakt kintsugi kunst. Hij maakt van kapotte porseleinen producten met behulp van de eeuwenoude Japanse kinstugi techniek, de meest prachtige kunstwerken.

Glen Martin Taylor

Kunstenaar Glen Martin Taylor ‘repareert’ gebroken borden, kapotte schalen en vazen met een stuk eraf met prikkeldraad, touw, klosjes garen, een oude krant of ander materiaal. Door deze restauraties worden de imperfecties juist extra belicht.

Kintsugi kunst
Kintsugi kunst
Kintsugi kunstwerk
Kintsugi kunstwerk
Kintsugi kunst
gebroken porselein

Kintsugi kunst

De kunstenaar maakt gebruik van de kintsugi techniek. Dat is een Japanse methode voor het repareren van gebroken keramiek met een speciale lak vermengd met goud, zilver of platina. De filosofie achter kintsugi is dat niets ooit echt gebroken is. Niks is kapot en helemaal niets is imperfect. Alle kan alleen maar mooier worden. Normaliter wordt aardewerk of porselein gerepareerd door de naden op te vullen met goud, waardoor je een gemarmerd effect krijgt. Glen Martin Taylor gebruikt geen goud, maar prikkeldraad, een oude krant, knopen, draad, en nog meer. De kunstenaar geeft daarmee een heel eigen kijk op de kintsugi techniek.

Bronnen: Collateral, Do Shop, The Jealous Curator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *