handtas van beton

Handtassen van beton in verlaten fabriek

Straatkunstenaar Thrashbird maakt handtassen van beton. Hij begon hier in 2014 mee. Tijdens een reis door de Amerikaanse staat Oregon kwam hij terecht in een oude verlaten fabriek. De fabriek was inmiddels een ruïne en de grote blokken beton die in het landschap verspreid stond waren volgens de kunstenaar aan een opknapbeurt toe. Hij besloot om ze om te vormen tot handtassen!

Beton

De restanten van de fabriek bestonden uit betonnen muren en andere afvalmateriaal. Trashbird zag dat helemaal niet als afval of rotzooi. Hij zag er juist de schoonheid van in en wilde de brokken beton, oude banden, stukken ijzer en meer oud bouwmateriaal gebruiken als basis voor zijn straatkunst. Hij besloot er reusachtige, betonnen designer handtassen van te maken. Hieronder hebben we een aantal foto’s van deze mega handtassen op een rijtje gezet.

handtassen van beton

handtassen van beton

handtassen van beton

handtas van beton

handtas van beton

handtas van beton

Onze planeet

Naast het esthetische doel wil Thrashbird ook iets heel anders aan de kaak stellen met deze mega handtassen. Hij wil hiermee namelijk laten zien we deze planeet aan het verklooien zijn. We zijn alleen maar aan het produceren om te laten zien hoe succesvol we wel niet zijn. We minachten onze aarde met die overproductie en overconsumptie en dat moet volgens de kunstenaar in de toekomst echt anders.

Wie is Thrashbird?

Het managementbureau van Thrashbird JM-Art Mangement, laat weten de kunstenaar incognito wil blijven. Hij wil niet vertellen wie hij is. We weten niet meer dan dat hij een kunstenaar is die uit Los Angeles komt en het beste voor heeft met deze planeet. Op de video hieronder zie je Thrashbird aan het werk in de verlaten fabriek.

Meer handtassen van beton

Je kunt meer van betonnen handtassen bekijken op het Instagram account van Thrashbird. Bovendien kun je prints en originele illustraties bestellen in zijn online shop.

Thrashbird is niet de enige kunstenaar die zich druk maakt om overproductie en het afvalprobleem. Ook Thomas Dambo maakt zich druk om onze planeet. Hij heeft een botanische tuin van afval gemaakt. Doel is om te laten zien dat afval waardevol is en dat het de basis vormt van nieuwe producten. En het bedrijf Ecowings gebruikt ook afval als basis voor designertassen .

Bronnen: Design Boom, Street Art NewsThis is ColossalThrashbird

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *