Groen landschap van frisdrankflessen

Invasives is een groen landschap van frisdrankflessen. Groene petflessen die een moslandsschap nabootsen. Het is een kunstwerk van Jean Shin en een aanklacht tegen de wegwerpmaatschappij.

Wegwerpmaatschappij

Floating Maize is een ander kunstwerk van Shin met dezelfde boodschap: weg met de wegwerpmaatschappij. Het kunstwerk hangt als een mega kroonluchter aan het plafond.

kroonluchter

Gigantische installaties

Deze twee werken zijn slechts twee van de vele installaties van de in New York gevestigde kunstenaar Jean Shin. De kunstenares staat bekend om haar gigantische installaties die alledaagse voorwerpen omtoveren tot een kunstwerk dat de collectieve problemen waarmee we als samenleving worden geconfronteerd, reflecteren. Voor elk project verzamelt ze enorme collecties van een bepaald object: Van pillenflesje en sporttrofeeën tot sweaters en elpees. Onderstaande golf van gesmolten en vervormde elpee’s is ook zo’n mega kunstwerk. Het laat de golf van technologie waarmee we overspoelt zijn en verschillende media overbodig heeft gemaakt.

golf van elpee's

Plastic frisdrankflessen

Ook gebruikt ze plastic frisdrankflessen. Zo’n plastic fles lijkt een handig verpakkingsmiddel, toch vormen ze een dubbele bedreiging: het levert enorm veel afval op en de frisdrank bevat fructoserijke glucosestroop die schadelijk is voor de gezondheid van mens en het milieu.

groen landschap

Volg meer van haar kunst op Instagram en Facebook.

Bronnen: Eyeinspired, The Jealous Curator, Neumeraki, This Is Colossal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *