Flat Lay fotografie voor gevorderden

Flat Lay fotografie is hype op Instagram. Het is een manier om voorwerpen te fotograferen. Meestal knap saai, maar er zijn uitzonderingen. Het werk van fotograaf Kristen Meyer is zo’n uitzondering.

Flat Lay fotografie

Flat lay fotografie is het van boven af fotograferen van objecten die je dan mooi op een plat vlak neerlegt. Instagram staat vol met flay lay composities en ook in de lifestyle-, food- & productfotografie zijn flat lays mateloos populair. Het is een beetje een hype.

Kristen Meyer

Iedere (would be) fotograaf en influencer maakt gebruik van flay lays. Lekker spulletjes leuk neerleggen en er dan boven gaan hangen om er een kiekje van te maken. Kristen Meyer tilt deze hobbyfotografie hype naar een hoger niveau. Ze maakt het rangschikken van doodgewone voorwerpen tot een heuse kunst en zorgt er hiermee door dat doodgewone dingen een lust worden voor het oog. Ze gebruikt potloden, bloemetjes, eierschalen, crackers, sleutels als basis en tovert die zaken om tot ware kunstwerken. Op salvage design is haar kunst verzameld. Ook op Instagram kun je haar werk bewonderen. En hieronder al drie voorbeelden.

flat lay fotografie
eierscalen
flat lay fotografie

Bronnen: Fubiz, Mixed Grill, This Is Collossal, Thursd