glaskunst

De bijzondere glaskunst van Janis Miltenberger

De glaskunst van Janis Miltenberger is heel bijzonder. Het is een symbiose van mens en natuur. Menselijke organen worden aangevuld met planten en bloemen. Een hart waaruit een plant groeit of een wortel van een plant met een menselijk oog.

Glaskunst van Janis Miltenberger

Miltenberger werkt in haar kunst van binnen naar buiten. Eerst moet de inwendige structuur van het kunstwerk staan en daaromheen voegt ze nieuwe elementen toe. Haar manier van kunstmaken is zeer tijdrovend en een heel precies werk. Het kan soms wel maanden duren voordat ze een stuk af heeft

Fabels en sprookjes

Miltenberger haalt haar inspiratie uit fabels, sprookjes en mythologie. Kunst maken is voor haar hetzelfde als een verhaal vertellen en een boodschap uitdragen.

Uitgangpunt glaskunst

Het uitgangspunt in Miltenberger werk is dat er een leefbare symbiose bestaat tussen flora en de mens. Mensen vergeten wel eens dat planten en bloemen meer zijn dan een leuke accessoire voor op het tafel, of een versiering in de stad. Planten en bloemen zijn levende organismen. Iets wat wij, arrogante mensen, soms zijn lijken te vergeten of zelfs ontkennen.

glaskunst
glaskunst
glaskunst
glaskunst
glaskunst

Meer informatie vind je op de website van Janis Miltenberger.

Hou je van kunst? Check dan ook eens de verhalen over de volwassen stoel van hout, de bloemrijke graffiti in de stad, sieraden van servies en de botanische tuin van afval.

Bronnen: High Fructose, Thalmaray, This is Colassal