kleurrijke graffiti

Bontgekleurde graffiti in de straten van Lima

Xomatok is een kunstenaar uit de hoofdstad van Peru , Lima. Hij houdt van kleur en siert de straten op bontgekleurde graffiti.

Villa El Salvador

Xomatok is de laatste tijd actief geweest in Villa El Salvador. Dit is een voorstad van  Lima en is gebouwd op een kale zandvlakte aan de rand van Lima. Het werd begin jaren ’70 door een groep dakloze families gebouwd. De nieuwe bewoners doopt hun nieuwe woonplaats ‘Villa El Salvador’: de Stad van de Verlosser. Maar de naam is mooier dan het voorstadje zelf. Armoede, werkeloosheid en heel veel zand dat om je oren stuift.

Bontgekleurde graffiti

Xomatok vond het nodig om dit voorstadje te versieren en op te vrolijken met kleur. Hij bracht daarom prachtige muurschilderingen aan met de meeste heftige in het oog springende kleuren. Kleuren die scherp afsteken bij de kleuren van het zand. Hieronder hebben we ennkle voorbeelden van de bontgekleurde graffiti van Xomatok op een rijtje gezet.

kleurrijke graffiti

kleurrijke graffiti

kleurrijke graffiti

kleurrijke graffiti

kleurrijke graffiti

kleurrijke graffiti

De slang van licht

Ook heeft Xomatok een saaie betonnen trap van kleur voorzien. De trap is Serpiente de Luz gedoopt, wat zoveel betekent als slang van licht.

bontgekleurde graffiti

Bekijk hieronder de video van het schilderwerk.

Wist je dat kleur een heel goed medicijn is tegen winterdepressie?

Bekijk meer werk van Xomatok op Instagram.

Bronnen: Escape Kit, Global Street Art, This Is Colossal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *