bloemrijke graffiti

Bloemrijke graffiti in de stad

In grote steden is maar weinig groen. Daarom schildert kunstenares Ouizi bontgekleurde en bloemrijke graffiti op de muren in onder mere Detroit en New York.

Muurschilderingen

Ouizi is de artiestennaam van Louise Jones. Ze is verantwoordelijk voor enorme muurschilderingen op muren in onder meer Los Angeles, Shanghai en New York. Centraal in haar kunst staan bloemen. Ook is in haar werk een hoofdrol weggelegd voor het thema’ vrouwelijkheid’ en tussen die twee thema’s ziet Ouizi dan ook overeenkomsten. De kleuren en vormen doen denken aan haar eigen lichaam. Hieronder zie je enkele voorbeelden.

bloemrijke graffiti

bloemrijke graffiti

bloemrijke muurschildering

bloemrijke muurschildering

bloemrijke muurschildering

bloemrijke muurschildering

bloemrijke graffiti

Van schetsblok naar muur

Het startpunt voor het werk van Ouizi is een schetsboek. Maar langzaamaan wordt het groter en worden het gigantische werken. Ze heeft sinds 2013 al meer dan 50 van deze openbare werken gemaakt. Dat begon in Detroit waar ze werkt en is intussen verspreid naar andere steden in de V.S. en zelfs verder. Haar werk is expressief en indrukwekkend en de stijl van het werk is deels ontleed aan haar Chinese roots. Bekijk hieronder het werk Wildflowers for Buffalo.

En neem ook een kijkje in haar atelier

Bronnen: Fubiz, Mixed Grill, Next City Shinola