bijzonder tapijt

Bijzondere tapijten van alledaagse voorwerpen

Het collectief We make Carpets maakt bijzondere tapijten, die eigenlijk geen tapijten zijn. Het is kunst en design waarin geometrie, kleur en het gebruik van gewone dagelijkse producten de hoofdrol spelen.

Bijzondere tapijten

Het collectief bestaat uit kunstenaar Bob Waardenburg en designers Marcia Nolte en Stijn van der Vleuten. Het trio deelt de fascinatie voor alledaagse producten en maakt hiervan bijzondere tapijten. En eigenlijk zijn het helemaal geen tapijten. Je kunt er niet overheen lopen. De tapijten zijn namelijk kunst. Als je van een afstandje kijkt, lijkt het een kleurrijk tapijt, of wandkleed, Maar als je dichterbij komt, zie je dat pasta is of wasknijpers, paperclips, wasknijpers, badmintonvogeltjes, sponzen, frietvorkjes of speelgoedsoldaatjes. En niet alleen het materiaal is opvallend, maar ook de kleuren en de grafische patronen zijn uniek. Hieronder zie je enkele foto’s van hun werk.

bijzondere tapijten

bijzondere tapijten

bijzonder tapijt

bijzonder tapijt

Alledaagse voorwerpen

Alledaagse voorwerpen krijgen een nieuwe betekenis. Hun werk ontstond vanuit een gedeelde interesse in de kleuren, vormen en texturen van alledaagse, massaal geproduceerde objecten die we vaak maar één keer gebruiken en daarna achteloos weggooien. Dat geldt bijvoorbeeld voor de ontelbare ijsparapluutjes, vlaggetjes, cocktailprikkers en cocktailstampers die gebruikt werden voor hun bijzondere tapijten.

Bekijk hieronder een video die is gemaakt door Vmbo-leerlingen, waarin ze het trio We Make Carpets interviewen.

Nog een bijzonder tapijt is het klimaatverandering kleed. En lees ook het bericht over extreem borduren

Bronnen: DesignboomFubiz, Room on the Roof, This is Colossal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *