Aaibare schilderijen: harige kopieën van oude meesterwerken

De aaibare schilderijen van Murat Yıldırırım zijn harige kopieën van oude meesterwerken. Pure imitatie met een twist van plukjes bont.

Imitatie is pure vleierij

Vele kunstenaars imiteren anderen en doen anderen na. En eigenlijk is dat helemaal niet zo erg, want imitatie is eigenlijk een eerbetoon aan het originele werk en de maker ervan. Als we geen kunst nagemaakt zouden worden, dan zouden de werken van Da Vinci, Van Gogh en vele anderen waarschijnlijk onbekend gebleven zijn. Ook de Engelse schrijver Charles Caleb Colton schreef het al in Lacon, or Many Things in Few Words dat imitatie een vorm is van vleierij.

Imitation is the sincerest form of flattery,

Aaibare schilderijen

Murat Yıldırırım doet aan vleierij! Yıldırırım woont en werkt in Istanbul en maakt digitale kunst. Of beter gezegd. Hij maakt werken van oude meesters na, maar in geheel eigen stijl. Zijn specialiteit zijn de aaibare schilderijen: het Furry Artworks-project, waarin enkele van de beroemdste werken digitaal werden gereproduceerd, waarbij kleur werd vervangen door zacht gekleurd bont.

Harige imitaties

Enkele van die aaibare schilderijen zijn harige imitaties van de Sterrennacht boven de Rhône van Vincent van Gogh, Mona Lisa van Leonardo da Vinci, de Schreeuw van de Noorse kunstschilder Edvard Munch, de volharding der herinnering van de Spaanse kunstschilder Salvador Dalí, Meisje met de parel van Johannes Vermeer, Impression en Soleil levant van Claude Monet. Al deze meesterwerken maakte Yıldırırım na met plukjes bont. Het eindresultaat is zijn serie Furry Artworks.

Bekijk de aaibare schilderijen hieronder.

aaibare schilderijen
aaibare schilderij
aaibare schilderij
aaibare schilderijen
harig schilderij
harig schilderij

Bezoek ook het Instagram-profiel van Murat Yıldırırım en ontdek daar al zijn digitale werken!

Meer bijzondere imitaties

Meer bijzondere imitaties van beroemde kunstwerken en dagelijkse voorwerpen zijn het glutenvrij museum met kunst zonder gluten, de leeggelopen kunstwerken van Al Freeman, onverwachte kunst met een knipoog, de 3D Picasso’s en de donuts van keramiek.

Bronnen: Art People, Collater.al, Design Boom, Eyespired

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *