3d picasso's

De 3D-Picasso’s van Omar Aqil

De Pakistaanse kunstenaar Omar Aqil gebruikt het werk van Picasso als basis voor zijn eigen kunstwerken Hij tovert de 2D schilderijen van deze grote kunstenaar om tot 3D-Picasso’s. En hij gebruikt daarvoor gewone huis-tuin-en-keuken producten zoals een koffiekan en een vaas.

3D-Picasso’s

In zijn laatste project Musing – Character Illustrations II maakte hij 3D illustraties die geïnspireerd zijn op het werk van Pablo Picasso. Je ziet duidelijk dat Aqil heeft  heeft geëxperimenteerd met de patronen die de beroemde kunstaar ook gebruikte in zijn portretten en ook de kleuren zijn van Picasso ‘geleend’. Om zijn 3 D compositie te maken, gebruikt Aqil huis-tuin-en-keuken producten, zoals wierookstokjes, lampen, bekers, krukken en vazen. Spullen die je ziet bij de Hema en Blokker kunt komen.

Atypical Portraits

Omar Aqil heeft het werk van tijdenlang het werk van de beroemde kunstenaar bestudeerd. Pas na jaren van research durfde hij het aan om zijn eigen 3D-Picasso’s te creëren. In 2017 verschenen de eerste Picasso’s van Aqil, getiteld Atypical Portraits. Op de video hieronder kun je zijn werk bekijken

Musing – Character Illustrations II

Nu is er ook de tweede serie, Musing – Character Illustrations II. Aan deze serie werkte hij 3 maanden. Best lang dus. Dat komt door de grote hoeveelheid details die Aqil ook terug wilde laten komen in zijn ‘Picasso’s’. Bekijk hieronder enkele 3D Picasso’s van Omar Aqil.

3d picasso

3d picasso's

3d picasso

3d picasso's

Volg Aqil op zijn Facebook pagina en bekijk meer van zijn kunstwerken op Gallery Wacom en Instagram.

Bronnen: Behance, Here for the Color, Mixed Grill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *