Site pictogram Pasa Bon !

Mistvanger zorgt voor schoon water

Mistvanger

Met behulp van een mistvanger probeert Abel Cruz Gutiérrez de bewoners aan de kust van Peru van schoon drinkwater te voorzien.

Mistvanger

Abel Cruz Gutiérrez staat aan het roer van El Movimiento Peruanos Sin Agua (Peruanen Zonder Water). Dit is een organisatie van ondernemers die zich inzet om de bewoners van Peru te voorzien van water. En dat is nodig, want met name aan de mistige kust hebben circa 10 miljoen Peruanen geen toegang tot schoon water. De organisatie van probeert dit watertekort aan te vullen met een mistvangers, een low tech uitvinding waarmee je water uit de lucht kunt ‘oogsten’ en waarmee dus van mist water wordt gemaakt.

Op de video hieronder zie je hoe het werkt.

Druppeltjes mist

Super kleine mistdruppeltjes worden verzameld in nylon netten. De netten zien eruit als een soort zeilen. Deze kleine druppeltjes worden opgevangen in plastic pijpen en al deze druppeltjes bij elkaar worden weer vervoerd naar grote tanks, waar alle druppeltjes, inmiddels een flinke hoeveelheid water, wordt opgevangen. Deze tanks worden geplaatst in de armere wijken van Lima. Dit water is jammer genoeg nog niet drinkbaar, maar je kunt er wel mee wassen, het vee van water voorzien en de planten water geven. Er wordt nog gewerkt aan een filter waarmee je van dit mistwater ook drinkwater kunt maken.

Mobiele versie afsluiten