Schapen Street View

Faeröer Schapen Street View

De Faeröer zijn hard bezig om zichzelf op de kaart te zetten. Zo schreven we over de speciale vertaalservice van Faeröers. Ook zijn de inwoners druk geweest met de Schapen Street View om beelden op Google Street View te plaatsen.

Schapen Street View

Faeröer is een zeer noordelijk stukje Denemarken. De eilandengroep ligt namelijk in de noordelijke Atlantische Oceaan ergens tussen Schotland, Noorwegen en IJsland. De naam Faeröer komt waarschijnlijk van ‘schapeneilanden’. De 18 eilanden met in totaal iets meer dan 50.000 inwoners vonden zich niet goed vertegenwoordigd op Google Street View. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld andere eilandengroepen, zoals de Galapagos eilanden en e eilanden van het Great Barrier Reef. De inwoners van de Faeröer vonden het raar dat Google geen interesse had in hun land. Vreemd want de eilanden zijn prachtig en zeer de moeite waard om gedocumenteerd te worden.

Faeröer Street View

Alleen is het best lastig om beelden te maken van de eilanden. Het bleek met name lastig om de kustlijn te filmen. Daarom bedachten de inwoners onder leiding van Durita Dahl Andreassen van het eilandelijke toeristenbureau een truc. Andreassen begon een campagne Sheep View 360, waarbij vijf van haar schapen een camera omgehangen kregen. De schapen deden gewoon hun dagelijkse ding en met behulp van die camera’s maakten zijn beelden va de omgeving. Sommige van deze beelden bleken spectaculair. Zo spectaculair dat Googles interesse werd gewekt. Google besloot een Street View actie op te zetten op de Faeröer en met de schapen natuurlijk. Met behulp van de eilandbewoners werden beelden gemaakt. De bewoners trokken de eilanden over en dat deden ze per auto, per kayak, per boot, per fiets en zelfs per kruiwagen. Bekijk de beelden zelf op Google Street View.

Bekijk hieronder twee video’s van de Schapen Street View. Beter bekend als Sheep View.

Lees ook hoe je het Faeröers kunt leren en lees meer berichten over Google Street View

Bronnen: NPO3Weburbanist, Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *