kroegentocht

Kroegentocht van 8390 kilometer lang

Wil je een kroegentocht van 8390 kilometer lang lopen? Ga dan naar Engeland. Neem dan eens een biertje in een café dat luistert naar de naam Red Lion. Dit is de meest populaire kroegnaam in dat land. Je vindt er 339 Red Lions. De route die langs al deze Red Lions voert, is 8390 kilometer lang. Dat is pas een kroegentocht!

Kroegentocht kaart

The Pudding bracht alle namen in beeld van pubs in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Ze baseerden zich hierbij op de informatie uit Pubs Galore, waarin maer dan 41.000 kroegen en café’s zijn verzameld in Engeland, Scotland, Wales en Noord Ierland. The Pudding wilde weten wat de kortste route tussen pubs met dezelfde naam was en maakte er een kaart van. In deze kroegentocht kaart kun je erachter komen wat de de kortste route is als je 339 biertjes bij Red Lions wilt drinken, 258 pinten bij Royal Oaks gaat innemen of 176 glazen pils bij Crown Inns achterover slaat.

kroegentocht
Proost bij The Red Lions. Bron afbeelding: Elliot Brown via Flickr
Kroegentocht
Biertje bij de Crown Inn. Afbeelding via Geograph.
kroegentocht
Pintje pakken bij The Royal Oak. Bron afbeelding:Ewan Munro via Flickr

De naam van de pub

Het naamgevingspatroon van pubs in Engeland is best saai. Zo bestaat het uit een kleur + zelfstandig naamwoord, iemand van het koningshuis + zelfstandig naamwoord of zelfstandig naamwoord + herberg. Er zijn natuurlijk ook uitzondering en op dit naamgevingspatroon, zoals The Old Thirteenth Cheshire Astley Volunteer Rifleman Corps Inn.

Ook op kroegentocht?

Wil je ook op kroegentocht? Neem dan eens een kijkje op de The Pudding. Misschien dat je deze kroegkat tegenkomt. En voor mensen die teveel drinken is een doolhof naar de kroeg mogelijk wel een goede oplossing