Interactieve kaart van mineralen

De British & Exotic Mineralogy is een prachtig vormgegeven kaart van mineralen. De kaart is gemaakt op basis van James Sowerby’s 19e-eeuwse tekeningen van mineralen.

Kaart van mineralen

De kaart van mineralen is een visualisatie waarmee je 2242 illustraties van mineralen kunt bekijken. De illustraties zijn gemaakt door James Sowerbys tussen 1802 en 1817. De kaart is interactief en je kunt op individuele mineralen klikken om James Sowerby’s originele aantekeningen over dat mineraal te lezen.

James Sowerby

James Sowerby was een Engelse natuuronderzoeker illustrator, botanicus én mineraloog. Hij was ook een zeer getalenteerde illustrator. Hij publiceerde onder meer Sowerby twee geïllustreerde boeken over mineralogie. Deze twee boeken bevatten honderden prachtige illustraties van Sowerby van mineralen die in Groot-Brittannië en elders zijn gevonden.

kaart van mineralen

Collage

Op de kaart zijn alle illustraties van Sowerby geordend en gesorteerd op kleur. Na het bepalen van de hoofdkleur in elke illustratie zijn de individuele mineralen gesorteerd op tint en helderheid. De enorme collage van alle minerale illustraties van Sowerby werd met Zoomify omgezet in kaarttegels. De gemaakte kaarttegelafbeeldingen worden vervolgens gepresenteerd als een interactieve kaart van mineralen.

Bronnen: Goolge Maps Mania, News Break

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *