bezoekersaantallen

Bezoekersaantallen checken: Hoeveel mensen waren er écht bij?

Het is een lastige klus om de bezoekersaantallen vast te stellen bij een evenement. Hoe doet men dat? Hoe weet je nu hoeveel mensen er bij een demonstratie meeliepen, of bij bijvoorbeeld de inauguratie van Trump aanwezig waren?

Hoeveel mensen waren er écht bij ?

Bij een concert of voetbalwedstrijd is dat natuurlijk eenvoudig. Je weet hoeveel mensen er in het stadion passen en je weet hoeveel kaartjes er zijn verkocht. Maar bij bijvoorbeeld een demonstratie, stille tocht, inauguratie wordt dat een stuk lastiger.

bezoekersaantallen

Bezoekersaantallen checken

Met behulp van de tool MapChecking kun je zelf vanachter je computer checken of de aantallen die in de media genoemd worden wel kloppen en of het geen nepnieuws is wat wordt verspreid. Met deze tool kun je de omtrek van de locatie waar het evenement plaatsvindt op een kaart bepalen. Vervolgens kun je opgeven hoeveel mensen er per vierkante meter aanwezig waren. Dat aantal kun je weer vaststellen aan de hand van foto’en filmpjes die in de media zijn verschenen. Ook hierbij kun je hulp krijgen van de site Crowd Safety and Risk Analysis. Op deze site staat tal van voorbeelden van de zogenaamde ‘crowd density’, de bezoekersdichtheid.

Wanneer je dus de omtrek en het aantal bezoekers per vierkante meter hebt vastgesteld, kun je een goede inschatting maken van de bezoekersaantallen op dat bewuste evenement.

bezoekersaantallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *