Vrouwenurinoir Peequal moet wachttijd verkorten

Vrouwenurinoir de Peequal moet wachttijd verkorten. En dat is goed nieuws voor festivalgangers en bezoekers van evenementen. Bij de vrouwentoiletten is het vaak dringen geblazen en lange wachttijden en een volle blaas gaan niet samen. Daarom bedachten twee Britse studentes de Peequal: een vrouwenurinoir dat de wachttijd tot zes keer korter moet maken. 

Strijd tegen de lange wachtrij

Amber Probyn en Hazel McShane ontwikkelden het vrouwenurinoir nadat ze enkele zomers gewerkt hadden op festivals. In de pauzes moesten ze kiezen tussen eten halen of naar het toilet gaan. Want de rijen aan de vrouwentoiletten waren gewoon zo lang. Daarom gingen ze de strijd aan tegen de lange wachtrijen en ontwikkelden de Peequal. Dit is een een toiletblok dat snel in elkaar te zetten en herbruikbaar is, maar vooral ook snel in gebruik is. Er zitten geen deuren voor de hokjes en vrouwen hoeven niet te gaan zitten, maar kunnen staand of hurkend plassen. Het urinoir zelf is ontworpen in de vorm van een scheepsromp ‘om spetteren te minimaliseren’ en aan de voorkant is ruimte gelaten voor kleding. Volledige privacy bieden de cabines echter niet. In het prototype komen de hokjes in de hoogte tot iets voor je middel.

vrouwenurinoir

Vrouwenurinoir getest

De twee bedenkers van deze innovatie op toiletgebied wonnen half mei de universiteitswedstrijd voor het idee voor het beste nieuwe bedrijf. Ze wonnen een geldbedrag van 15.000 pond en begonnen met de bouw van een prototype. Dit prototype is inmiddels getest en wel op het Bristol Comedy Garden festival. Het gebruik van de Peequal vergt wel een aanpassing van de toiletbezoeksters. In het begin sta je niet te springen om het te gebruiken, maar als je blaas op springen staat en hebt geen zin om lang te wachten, dan zal je toch overstag gaan.

Meer informatie vind je op de website van Peequal en op Instagram.

Bronnen: AD, HLN, Leuk en Informatief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *