bitcoin mining

Duurzaam voedselsysteem met behulp van Bitcoins

In Canada wordt een duurzaam voedselsysteem verwarmd door Bitcoin mining. De eigenaar van een softwarebedrijf, Bruce Hardy, heeft een systeem ontwikkeld om de warmte die vrijkomt tijdens het minen van Bitcoins te kanaliseren en er een aquaponicssysteem van te maken.

Duurzaam voedselsysteem

Duurzaam voedselsysteem

Doordat de warmte die door de 30 mega computers wordt gegenereerd wordt gebruikt om honderden het water van een gigantische aquarium waarin zalm wordt gekweekt,op temperatuur te houden. Dat aquarium staat op de eerste verdieping van het Manitoba gebouw. Het water waarin de vissen zwemmen zit vol met nitraten en wordt gebruikt om op de tweede verdieping groeiende planten te voeden.  Dit is een zogenaamd Aquaponics systeem. Dit is een methode om voedsel te verbouwen, door aquacultuur (het kweken van waterdieren) te combineren met hydrocultuur (het kweken van planten in water).

Het bedrijf van Hardy houdt zich dus inmiddels niet alleen maar bezig met het minen van Bitcoins, maar heeft ook als doel om duurzame voedselsystemen te creëren. In Australië en China heeft men al interesse in dit systeem.

lees ook het bericht ‘Koers Bitcoin, cryptogeld en altcoins: Check deze 50 +1 sites.

Bronnen CBC ManitobaInhabitat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *