blaffende trein

Blaffende trein tegen herten

Japan heeft een blaffende trein ingezet om herten weg te jagen. De trein is namelijk voorzien van speakers waaruit hondengeblaf klinkt. Ook maakt de trein snuivende geluiden. Doel van al deze herrie, is om dieren weg te jagen om zo te voorkomen dat ze onder de trein komen.

blaffende trein

Blaffende trein

Een trein die blaft als een hond en het geluid maakt van een snuivend hert. Het lijkt een bizarre innovatie, maar is om de dieren te waarschuwen dat ze zich op het spoor begeven. De herten vinden de ijzeren spoorbaan namelijk heel erg aantrekkelijk. Ze likken namelijk aan de rails om op die manier ijzer binnen te krijgen. IJzer is een belangrijke onderdeel van hun dieet.

hert

Ongelukken

De aantrekkingskracht van de rails heeft al tot vele ongelukken geleid en vele herten hebben het met de dood moeten bekopen. Er werden 40 procent  minder herten waargenomen en het aantal liep sterk terug. Het Railway Technical Research Institute (RTRI) in Japan heeft daarom hondengeblaf en gesnuif in de strijd gegooid. Het gesnuif dat uit de luidsprekers van de trein klinkt, zorgt dat de herten alert gaan luisteren. Het hondengeblaf dat daarop volgt, zorgt dat ze in paniek raken en wegvluchten. Volgens dit instituut is een 3 seconden lang gesnuif, gevolgd door door een 20 seconden lang durend hondengeblaf, de truc om de dieren even flink te laten schrikken en weg te jagen.

Lees meer berichten over bijzondere innovaties.

Bronnen: AshaiBBCHet Nieuws van de Vooruitgang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *