Site pictogram Pasa Bon !

De geboorte van een kikker, genaamd Kermit

In 1955 vond de geboorte van een kikker plaats. Het was geen gewone kikker, maar de wereldberoemde Kermit de Kikker. Hij maakte groen hip en trendy!

Geboorte van een kikker

In 1955 creëerde een 18-jarige Jim Henson een pop die de kleur groen een gezicht zou geven. Henson maakte van een oude groene vilten jas van zijn moeder Kermit de Kikker. Twee pingpongballen dienden als ogen dienden. Kermit was toen nog geen kikker, maar een ongedefinieerd ding en had meer weg van een hagedis.

Het debuut van Kermit

Kermit debuteerde in het voorjaar van 1955 in zwart-wit. Het was toen 9 mei en voor het gemak wordt deze dag bestempeld als de geboortedag van Kermit. Hij was een van de vrienden in de serie Sam and Friends. Dit was een live televisieshow die Henson had geschreven. Iedere aflevering duurde slechts vijf minuten. Sam and Friends werd uitgezonden op de NBC-partner in Washington DC tussen het avondnieuws en The Tonight Show. De show werd meteen een hit bij kijkers en was het begin van de populariteit van Kermit,

Er staan nog enkele video fragmenten op You Tube bekijk hieronder een aantal aan elkaar geplakte fragmenten van de serie.

The Tonight Show

De serie Sam and Friends werd van 1955 tot 1961 uitgezonden, maar Kermit trad ook op in The Tonight Show in 1956. Hij zong daar het nummer I’ve Grown Accustomed to Your Face. De stem van dit nummer werd geleend van Rosemary Clooney. Kermit zag er prachtig uit en had een pruik op met twee blonde vlechten. Duidelijk was dat Kermit steeds populairder zou worden.

Kermit wordt kikker

In de jaren zestig werd Kermit langzaamaan een kikker. Sindsdien was hij regelmatig in Sesam Straat te zien in de rol van journalist. Van 1976 tot 1981 was Kermit ook de presentator van The Muppet Show. Hij is tevens de enige muppet die een grote rol speelt in zowel dit komische programma als in Sesame Street. De carrière van Kermit groeit niet meer zo hard als eerder. Dat komt omdat The Walt Disney Company in 2004 de rechten van de Muppets heeft gekocht, waardoor Kermit niet meer mag optreden in nieuwe Sesame Straat filmpjes.

Bronnen: Muppet Fandom, Open Culture, Wikipedia

Mobiele versie afsluiten