taal leren

Taal Leren? Check deze 10 handige sites

Wil je een taal leren en wil je dat het liefst vanachter je laptop doen? Dan hoef je er niet meer voor de deur uit te gaan! We hebben een selectie aan 10 taal cursussen voor je op een rijtje gezet!

Taal leren vanachter je laptop

Onlangs schreven we al over het Faeröer. Je kunt ook Faeröers leren met Faroe Islands Translate , waarbij inwoners Faeröer de vertaling leveren. Maar we vonden nog 10 bronnen om een taal te leren. Bekijk ze hieronder!

  1. Leer Japans met Wani Kani. Je krijgt visuele geheugensteuntjes om woorden en tekens in het Japans beter te onthouden. Eindelijk een manier oom op een leuke manier de Japanse taal onder de knie te krijgen!
  2. Met Clozemaster kun je woordjes leren in meer dan 50 talen.
  3. 4 Cards is een app waarmee je iedere dag vier Engelse woorden leert.
  4. Oezbeeks is een Oost-Turkse taal. De taal wordt gesproken door meer dan 21 miljoen mensen en het is  de officiële taal van Oezbekistan is. . Op Teach Yourself Uzbek kun jij ook de taal leren spreken
  5. We schreven al eerder over het project van Ghada Wali waar je Arabisch kunt leren met lego. Er zijn ook gewonere manieren om deze taal te leren. Zo kun Arabisch leren op You Tube. ArabicPod101.com heeft een mega hoeveelheid taal tutorials on line gezet.
  6. Italy Made Easy is een taalcursus Italiaans op YouTube. Je krijgt les van Manu.
  7. Tandem is een app waarmee je met behulp van native speakers elkaars taal kunt leren. Luisteren, uitspraak en spreken als een local.
  8. Een taal leren begint altijd met herkenning van klanken en woorden. Dit kun je oefenen door naar mensen te luisteren. Op Localingual is dat mogelijk, want je kunt luisteren naar de stemmen en talen van de wereld.
  9. Emoji Stone is een app waarmee je in iTunes een taal kunt leren aan de hand van Emoji’s. Leer Spaans, Italiaans Portugees, Duits en Engels.
  10. Met de app HelloTalk kun je op iTunes een taal leren door te communiceren met ‘native speakers’

taal leren

Taal leren met iconen

Als laatste hebben we we nog een heel bijzondere site gevonden om een taal te leren. Eigenlijk hoef je geen woorden te leren maar moet je alleen je ogen gebruiken. Het gaat om de Noun Project. Het is een visuele benadering van taal. Op de Noun Project vind je namelijk een icoon voor ieder woord dat er bestaat. Met behulp van deze iconen kun je wereldwijd visueel communiceren ongeacht de moedertaal van de zender of ontvanger.

Meer informatie!

Heb je maar weinig tijd om een taal onder de knie te krijgen? Chris Lonsdale vertelt hoe een taal in zes maanden kunt leren.

Toch blijven er altijd woorden die niet te vertalen zijn. Ook een andere taal leren? Op de site Handig Lijstje vind je een overzicht met sites en apps waar je een taal kunt leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *