Google kleurenpalet

Zes super handige kleurensites

Op de site Handig Lijstje stonden 6 handige kleurensites. En voor dat soort sites heb ik een zwak. Ik ben nu eenmaal gek ben op kleurtjes en op handigheidjes en blog er dan ook regelmatig over.

Zes kleurensites

De zes kleurensites die op Handig Lijstje staan beschreven zijn de volgende:

1. De eerste kleurensite is Pltt. Dit is een online platform voor kleurenpaletten. Zo vind je hier het kleurenpalet dat Google gebruikt in zijn logo, of dat van You Tube, maar ook kan je zelf kleurenpaletten maken en zoeken of op een bepaalde kleur.

kleurensites

2. De tweede kleurensite is Colordot. Er is ook een app. Colordot is een kleurkiezer die je met je muis kunt bedienen. Zijwaarts kun je de tint van de kleur aanpassen, wanneer je van boven naar beneden met je muis beweegt, verandert de helderheidvan de kleur. Een als je met je muis scrollt dan pas je de kleurverzadeging aan.

3. Kleurensite numero 3 is een kleurentool waarmee je de kleuren voor je interieur kunt kiezen. Het enige wat je hoeft te doen is een interieurfoto te uploaden en een kleur te kiezen. Vind je de kleur toch niet zo goed passen bij je bankstel, dan kies je tocht gewoon een nieuwe kleur.

4. Op de internet regenboog krijgt iedere bezoeker een persoonlijke kleur toegewezen en die kleur wordt toegevoegd aan de internet regenboog. Mijn persoonlijke kleur is #54699C. Totaal telt de regenboog 564936 lichtstralen. Een kunstprojectje van om het internet wat leuker te maken.

internet regenboog

5. De vijfde site is Purple en die gaat over de kleur paars. Handig als je vergeten was hoe paars er ook alweer uitzet! En als je het niet snapt, dan kun je de FAQ’s erop naslaan. Kans is groot dat je er dan nog steeds niets van snapt!

6. De laatste kleurensite is Grabient (een samenvoeging van Grab a gradient). Met deze site kun je kleurverloop bepalen en de code downloaden die je weer kunt gebruiken in je webdesign.kleurverloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *