One small step: de maanlanding 50 jaar geleden

In de nacht van 20 op 21 juli 1969, precies 50 jaar geleden, landden de eerste mensen ooit op de maan. Neil Armstrong sprak de woorden:

It’s one small step for (a) man, one giant leap for mankind.

One small step

Er is behoorlijk wat aandacht voor deze ‘verjaardag’. Daarom is een aantal video’s en sites hieronder op een rijtje gezet.

Allereerst de hond van Armstrong. Amstrong nam hem mee, maar de de viervoeter liep weg en is nooit meer teruggevonden. Onlangs zijn er beelden opgedoken van een gravende hond op de maan.

De ruimtepakken van de astronauten werden gemaakt door een groep dames die normaliter bh’s maakten. Een astronautenpak was niet veel anders.

Op 50 Jaar maanlanding kun je allemaal nog een bekijken hoe de maanlanding is verlopen en bekijk ook onderstaande animatie eens.

Apollo 11 zette de eerste mensen op de Maan. De bemanning van de Apollo 11 bestond uit de astronauten Neil Armstrong, Edwin “Buzz” Aldrin en Michael Collins. Je kunt volledige missie van de Apollo 11 op de site Apollo 11 In Real Time bekijken. Je vindt er originele beelden en foto’s van NASA en een tijdlijn van de historische missie. De website toont de hele Apollo 11-missie vanaf zo’n twintig uur vóór de lancering tot het moment dat astronauten aankomen op het vliegdekschip dat hen na de landing opving

En bekijk ook dit filmpje van de landing op de maan.