Lange nagels

Lange nagels godinnen

The Long Nail Goddesses zijn een groep vrouwen die extreem lange nagels hebben. Ze vinden het niet allen mooi maar het toont ook hun kracht.

Extreem lange nagels

The Long Nail Goddesses is een zusterschap van rond de 30 vrouwen. Ze hebben allemaal enorm lange nagels. Iedere twee weken komen ze bijeen in de nagelstudio Zeyne in Newark, New Jersey, waar Maria Ortiz de scepter zwaait. Ortiz is nagelstylist en vriend, die is gespecialiseerd in megamanicures. De vrouwen overal vandaan om voor een manicure van Ortiz. Er zijn vrouwen met kortere nagels -dat is twee centimeter of zo- die slechts een behandeling van nodig hebben. Klanten met extreem lange nagels hebben langer nodig en zijn wel 8 uur bezig en de kosten kunnen oplopen tot $100,- per manicure.

lange nagels

Veiligheidskit

The Long Nail Goddesses gaan nooit van huis zonder een ‘veiligheidskit’. Dat is een een tas met nagellak en lijm om gebroken nagels te plakken en te repareren.

Lange nagels in de kerk

Tammy Dunmore, de vrouw van de dominee van de de First Zion Hill Baptist Church heeft ook van de lange nagels. Normaal hebben domineesvrouwen korte nagels en grote hoeden, maar Dunmore is anders. Zij bezoekt ook regelmatig de nagelstudio van Maria Ortiz en ze vertelt haar verhaal in de onderstaande video.

Empowerment

Maria Ortiz vindt dat alle godinnen moeten pronken en moeten opvallen. Ze zijn nu eenmaal niet geboren om in de massa op te gaan. Elke godin heeft haar eigen persoonlijke reden voor de extreem lange nagels, maar het gaat altijd om empowerment. Ze willen laten zien dat ze sterk zijn en er toe den. Ondanks hun lengte belemmeren de nagels van vrouwen hun dagelijkse activiteiten niet.

Je kunt de lange nagels godinnen volgen op Facebook.

Ook extreem is deze tulband van 85 kilo en deze borduurwerken.

Bronnen: The Cut, The Daily Mail