Site pictogram Pasa Bon !

Creatieve Crocs: niet alleen om op te lopen

Crocs: de super lelijke schoenen die niemand wil hebben, maar die iedereen stiekem in zijn kast heeft staan. Voor thuis of in de tuin. In ieder geval nooit om in het openbaar te dragen. Want dan ben je een Tokkie. Crocs zitten nu eenmaal super lekker, zijn betaalbaar, verkopen als een malle en is dé schoen die oproept tot creativiteit.

Crocs: niet alleen om op te lopen

Crocs zijn in eerste plaat schoenen, maar het ontwerp haalde het beste in de mensen naar boven en diende als inspiratiebron voor andere producten. De Crocs plantenbak, de handtas, Crocs mand voor dieren en de Crocs handschoenen bijvoorbeeld.

Deze gewone Crocs vormen de inspiratiebron van geweldige ontwerpen. Bron afbeelding: Rick (瑞克) via Flickr

Crocs doen het heel goed als plantenbak. Je kunt ze gewoon neerzetten, maar ook ophangen met een leuk plantje erin. Hieronder een hangende Croc van Fine Gardening en een staande Crocs van Pimpmycrocs.

Tuin Crocs

Creatieve Crocs voor je huisdier

Op Oddity Mall werd melding gemaakt van een Crocs poezenmandje en hondenbed. De deken kun je eruit halen en apart wassen. Super handig!

Manny en Murphy zijn gek op de Crocs mandjes

Crocs tas

Op tassengebied stond de Croc schoen ook model voor diverse ontwerpen. Bored Panda noemde de Croc schoenen zelfs een fashion icon en is dan ook niet verbaasd dat er Croc handtassen op de markt zijn. Hieronder een roze exemplaar. Ze zijn er natuurlijk in talloze kleuren.

Ook is er een een crossbody bag waarin de schoen is omgetoverd tot een klein tasje. Op PopBuzz stond een hele rapportage over deze tas. Ze zijn helaas uitverkocht, omdat ze destijds in een kleine oplage zijn vervaardigd.

Nog een tasje dat op de Cros is geïnspireerd is de Optiri polstas. Bekijk het op Footwear News en op de foto hieronder.

Crocs carnaval

De 13 jaar oude Jennefer maakte zelfs een Crocs kostuum voor carnaval. Ze maakte dit kostuum uit schuimrubber. Op Costume Works kun je nog veel meer foto’s bewonderen.

Crocs handschoenen

Matty Benedetto van de site Unnecessary Inventions ontwierp Croc handschoenen. Het zijn vingerloze vingerloze handschoenen in de klassieke Croc-blauwe kleur en met de kenmerkende gaten en riem.

Volgens de ontwerper dienen ze nergens voor, maar zien er wel lekker eng uit. Overigens zijn ze niet te koop. Het is niet meer dan een ode aan de creatieve Crocs. Zie hieronder het ontwerpproces van de handschoenen.

Lees meer over Crocs en over bijzondere schoenen

Mobiele versie afsluiten