Pizza als symbool van vrede

Een pizza als symbool van vrede. Klinkt gek, maar is heel logisch. Want als zoveel verschillende ingrediënten op samen een overheerlijk pizza kunnen worden, dan kunnen wij samen met zoveel verschillende mensen ook op één planeet samenwonen.

Vredespizza

Afgelopen 21 september was het De Internationale Dag van de Vrede. De Verenigde Naties riepen de dag uit in 1981, want ‘omdat oorlogen beginnen in de hoofden van mensen, is het in de hoofden van mensen waar de verdediging van de vrede dient te beginnen’. En niet in alleen in hoofden, maar ook in gerechten! Daarom hebben verschillende chef-koks in opdracht van de Vietnamese pizzaketen pizza 4ps, drie soorten vredespizza’s ontwikkeld, geïnspireerd op landen in oorlog en waar conflicten aan de orde van de dag zijn. Ook zijn er pizzadozen ontworpen en met papieren pop-upbloemen, zodat de pizzadoos een kleurrijke vredestuin wordt.

Pizzadoos als symbool van vrede

Het idee achter de recepten van de pizza is om de smaken van oorlogslanden te combineren en ze in harmonie te laten leven op een pizza. De pizza als symbool van vrede dus! Bovenop de pizzadoos vind je de pop-up bloem. Als je de doos opent zie je een kort gedicht voor vrede. Ook de kleur en vorm van elke doos, zorgt samen met de harmonieuze smaken van de pizza, voor rust en kalmte. Overigens is de totale opbrengst van de verkoop van deze vredespizza’s naar VN vredesopbouw fonds.

Pizza als symbool van vrede
Pizza als symbool van vrede
Pizza als symbool van vrede

Bronnen: Campaign Brief Asia, Design Boom, KI Saigon, Omslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *