Katten taart zoötroop

Katten taart zoötroop

De Fransman Alexandre Dubos is niet alleen een voedselkunstenaar, maar maakt ook animatiefilmpjes. Deze twee vaardigheden heeft hij in zijn nieuwe project samengebracht, met als resultaat een prachtige katten taart zoötroop.

Katten taart zoötroop

Alexandre Dubos heeft super indrukwekkende zoötroop gemaakt. Dit is een animatie-apparaat waarmee bewegende beelden kunnen worden bekeken. Deze zoötroop is, in het geval van Dubos, geen apparaat, maar een taart met een kattenthema. De taart heeft een naam en wordt Gâteau Gato genoemd, dat zoveel betekent als katten taart. De kaart zal ongetwijfeld heerlijk zijn om te eten. Maar beter is er om er naar te kijken, want dat is echt een genot. Bekijk hieronder de katten taart zoötroop in actie.

Making of katten taart

Duboc zegt niet te weten hoe lang hij met de taart is bezig geweest. Het bakken alleen al kostte vele vele uren. Dan komt er nog de video bij. Die moest worden gefilmd en gemonteerd. Op zijn ‘making of’ pagina, kun je heel veel foto’s bekijken van het bak- en filmproces.

Nog een bijzondere zoötroop zijn de bewegende visitekaartjes, een ontwerp van designer Drew Tetz. De kaartjes  bewegen niet echt. Het is een optische illusie gebaseerd op het principe van de zoötroop.

Bronnen: Boing Boing, Nag on the Lake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *