augurk

IJs met augurkensmaak… mmm, lekker!

IJs met augurkensmaak. Op het eerste gezicht klinkt het als een horror gerecht. Echt goor. Zelfs je ergste vijand zou je zo’n augurkenijsje niet voorschotelen. Maar het tegendeel blijkt waar. Softijs met augurkensmaak schijnt erg lekker te zijn!

IJs met augurkensmaak voor $5,-

De eigenaar van het minirestaurantje Lucky Pickle Dumpling Co. in New York is de bedenker van dit ijsje. Aanvankelijk was dit restaurant gespecialiseerd in gerechten met komkommer, maar daar is sinds kort de augurk bijgekomen. Het ijsje kost 5 dollar en als we gasten van dit restaurant op Instagram moeten geloven, smaakt het ijs enorm lekker.

ijs met augurkensmaak
De laatste culinaire trend: ijs met augurkensmaak

Lucky Pickle Dimpling Co.

Lucky Pickle Dimpling Co. is een klein restaurant en telt slechts 15 zitplaatsen. Op het menu staan naast beroemde ijsje veel Oosters getinte gerechten op de kaart. Deze zijn geïnspireerd op de reizen die de eigenaar maakte in Hong Kong.

augurk
De opmars van de augurk. Bron afbeelding Wayne Marshall via Flickr

Opmars van de augurk

De augurk is hot! Naast het ijs met augurkensmaak, is – als we Food and Wine mogen geloven- ook augurkensap erg populair en zijn de pickle back-shots in de kroegjes van New York niet aan te slepen. Ook is er in de Verenigde Staten een augurken sportdrankje verkrijgbaar dat gemaakt wordt door Pickle Power en kun je je zomerse dorst lessen met een Pickle Juice Slush. Bekijk het op de video hieronder.

Culinaire trend

Maar er is meer. Zo verkoopt Pickelicious zuurstokken met augurkensmaak, zijn er diverse soorten augurkenbier te koop en kun je chips met augurkensmaak verkrijgen. Het ijs met augurkensmaak van Lucky Pickle Dumpling Co. is de laatste culinaire trend waarin de augurk de hoofdrol speelt. Overigens is dit softijs niet de enige in zijn soort. Ook Van Holten maakt heerlijk augurkenijs. Wil je zelf eens een heerlijk verkoelend augurkenijsje maken? Check dan onderstaande video voor het recept.

Nog een bijzonder ijsje is het hete peper ijsje. En hou je niet van koken? Dan kun je deze recepten eens proberen!

Bronnen: Food and Wine,Horeca TrendsRefineryTime Out

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *