Carolina Reaper

Hete peper ijs: het gevaarlijkste ijsje ter wereld

Onlangs is het ‘hete peper ijs’ geïntroduceerd. Dit ijs is gemaakt van de allerheetste pepers ter wereld. Zou je er een hapje van dit roze ijs durven nemen? Je kunt het proberen in het ‘Aldwych Cafe and Ice Cream Parlor’ in de Schotse stad Glasgow. Maar voordat je een hap neemt, moet wel eerst een contract tekenen!

Hete peper ijs

Dit hete peper ijs ziet er fluweelzacht uit: mooi babyroze. Maar de smaak is niet fluweelzacht en er zit geen kers of aardbei in verwerkt. De roze fleur is afkomstig  van een mix van diverse soorten hete pepers. Dit ijsje heet ‘Respiro del Diavolo’, wat zoveel betekent als ‘adem van de duivel’. Dit ijsje scoort maar liefst 1.569.300 punten op de schaal van Scoville. Ter vergelijking: Tabasco scoort ongeveer 7000 punten en pepperspray scoort tussen 2 miljoen en 5 miljoen punten op diezelfde schaal. De Respiro del Diavolo staat dan ook bekend als het gevaarlijkste ijsje ter wereld! Het personeel moet handschoenen dragen als ze een bolletje van dit hete peper ijs willen scheppen.

hete peper ijs

Ingrediënten: Carolina Reaper pepers

De ingrediënten van de Respiro del Diavolo is onder andere de Carolina Reaper peper. Deze peper is 500 keer zo heet als Tabasco  en zo’n 100 keer heter dan een dat andere hete pepertje: de Jalapeño. Het ijsje is gemaakt volgens een oud Italiaans recept uit 1936. De eigenaar Aldwych Café, Martin Bandoni, ontdekte het recept op een vakantie naar Italië. Daar is het een uiting van moed om een likje van dit ijs te nemen! Omdat de inwoners van Glasgow van spicey en houden van pikant eten houden, besloot hij dit ijs ook in zijn eigen stad te introduceren.

Carolina Reaper
Dit is de Carolina Reaper. Eigenlijk zo heet dat hij iet voor consumptie is geschikt. Bron foto: Nytsuga (eigen werk) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Eerst contract tekenen

Dit hete peper ijs is zo gruwelijk heet dat alleen mensen boven de 18 jaar dit ijs mogen kopen. Bovendien moet je een contract ondertekenen waarmee je alle verantwoordelijkheid op jou neemt en niet het café laat opdraaien voor eventuele schade! Ook is het verstandig om niet in je eentje een hapje van dit ijs te eten. Neem altijd iemand mee uit veiligheidsoverwegingen. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Een bekertje ijs kost kost 2 pond en voor een hoorntje betaal je 1,90 pond.

Bronnen: AD, Atlas Obscura, Book of Joe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *