Site pictogram Pasa Bon !

Goedkoopste sterrenrestaurant: voor $1,50 een sublieme maaltijd

Het goedkoopste sterrenrestaurant vind je in Singapore. Chef Chan Hon Meng bereidt zijn ‘Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle’. Voor minder dan $1,50 kun je hier terecht voor een bord kip met sojasaus en rijst. En dat is stukken minder dan je voor een Big Mac betaald. Je moet wel geduld hebben, want je moet vaak uren in de rij staan voordat je aan de beurt bent. 

Goedkoopste sterrenrestaurant ter wereld

Chef Chan Hon Meng heeft een voedselstalletje op een markt in Singapore. Hier serveert hij honderden maaltijden per dag. Zijn beroemde kip gerecht is beloond met een Michelin Ster en hierdoor werden de rijen van voedselstalletje alsmaar langer.

Het goedkoopste sterrenrestaurant in Singapore. Born foto: Nesnad [GFDL of CC BY 4.0], via Wikimedia Commons

Michelin ster

Sinds hij de prestigieuze ster heeft ontvangen, verkoopt hij 180 kippen per dag in plaats van 150. En dit betekent nog langere werkdagen. Soms van wel 17 uur per  dag. Op de video hieronder krijg je een kijkje in de keuken van de meesterchef.

Meer goedkope sterrenrestaurants

Chef Chan Hon Meng bestiert het goedkoopste sterrenrestaurant, maar er zijn nog veel meer low budget sterrenrestaurants waar je voor enkele dollars -als je de reis niet meerekent- heerlijk kunt eten. Zo kun je in Tokio terecht bij restaurant Nakajima. Voor nog geen 6 euro kun je hier een heerlijke maaltijd verorberen. Ook Tim Ho Wan in Hong Kong is bekroond met een Michelinster. Je krijgt hier de meest sublime dim sum gerechten voorgeschoteld vanaf $1,90. Ook hier geldt dat je lang moet wachten voordat je aan de beurt bent. In Chicago is een bezoekje aan NAHA de moeit waard. Niet voor vegetariërs, maar als je houdt van vlees op de grill kun je terecht voor Armeense lamspizza, kip met chili, limoen en koriander, of een Angus beef burger van de grill. De prijzen starten vanaf $8,-.

De goedkoopste sterrenrestaurants in Nederland zijn Valuas in Venlo, Ratatouille Food & Wine in Haarlem en Sinne in Amsterdam.

Ook een bijzondere eetgelegenheid is het foute restaurant met vergeetachtig personeel.

Bronnen: AD, Globe HopperThe Guardian, Thrifty Nomads

Mobiele versie afsluiten