gefrituurd bier

Gefrituurd bier: lekkere snack voor bij de borrel!

Nieuw op culinair gebied is gefrituurd bier. Deze lekker snack is ravioli gevuld met…. bier. Het recept is geheim, maar de smaak schijnt sensationeel te zijn.

Gefrituurd bier

Gefrituurd bier, in het Engels Fried Beer, is een bedenksel van Mark Zable. Hij presenteerde deze culinaire uitvinding op de Texas State Fair in 2010 en sleepte daar de Most Creative-award in de wacht. Deze prijs werd eerder toegekend aan een andere culinaire creatie namelijk gefrituurde cola.

Geheim recept

Het is best lastig om een vloeistof te frituren. Daarom gebruikte Zable. Zo kun je natuurlijk een beslag van bier maken, maar Zable maakt gebruik van echt bier. In een envelopje van deeg wordt echt bier gestopt.. Het lijkt simpel maar het was een hele klus om deze truc onder de knie te krijgen en Zable deed er drie jaar over deze techniek te verfijnen. Het exacte recept doet Zable dan ook niet uit de doeken. Het blijft een geheim. Wel weten we dat het draait om snelheid. Een ‘klompje’ bier moet maximaal 20 seconden worden gefrituurd. Het moet zo kort omdat de alcohol nog bewaard blijft!

gefrituurd bier
Lekker:….gefrituurd bier!

De smaak van gefrituurd bier

De smaak van gefrituurd bier schijnt echt heerlijk te zijn. Het smaakt als  hapje van warm deeg waarbij het bier heerlijk in de mond loopt. Niet alleen de smaak is heerlijk, maar ook de textuur is zalig. In de VS waar dit hapje verkrijgbaar is, moet je boven de 21 jaar zijn om dit gefrituurde bier te mogen proeven.

Lees meer berichten over bier.

Bronnen: Atlas ObsuraBook of Joe, Telegraph

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *