Casdoce

Casdoce: Sjiek Portugees toetje in Japan

Casdoce is een toetje dat de Portugese kooplieden rond 1550 in Japan introduceerden. Casdoce lijkt een beetje op Castella. Dat is de Japanse versie van nette cake  en het is super sjiek… alleen de upper class in Japan mag het eten!

Ook de castella cake is door de Portugezen naar Japan meegenomen. het zin plakjes cakes die in eigeel worden gedrenkt en daarna worden gekookt in een suikerstroopje en daarna worden gerold door suiker.

Casdoce (カスドース) lijkt op Castella,  maar is nog exclusiever. In de 16de eeuw werd het alleen bereid voor de Japanse adel. Het was extreem kostbaar om Casdoce te maken,  want eieren en suiker waren nauwelijks te krijgen en als je deze ingrediënten al kon bemachtigen, waren ze niet te betalen. Casdoce was dus niet voor het gepeupel!

In de Koreaanse serie Food Odyssey is men naar Nagasaki getogen en is de bereiding van  het sjieke toetje Casdoce uit de doeken gedaan. Alle gaat heel precies en ieder plakje wordt exact opgemeten! Bekijk hieronder het fragment!

Bronnen: CookoodasThe Kid Should See This

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *