barman archieven

Wil je barman of barvrouw worden? Dan bieden de barman archieven een schat aan inspiratie en informatie. Proost!

Bartender

Het beroep van bartender, zoals een barman of barvrouw ook wel wordt genoemd, kent een rijke en gevarieerde geschiedenis. In de EUVS Digital Collection is een groot deel van die geschiedenis is vastgelegd in meer dan 1000 boeken die je online en gratis kunt raadplegen. Je vindt in deze barman archieven boeken met recepten voor cocktails en technieken voor het distilleren van alcohol en slimme trucs voor achter de bar.

Drankjes mixen

Wil je leren hoe je drankjes moet mixen, dan is The Bar-Tender’s Guide or How to Mix Drinks uit 1862 een aanrader. Het wordt ook wel de mixed drinks bible genoemd en dat is niet voor niets. Ook Cooling Cups & Dainty Drinks van William Terrington uit 1862 is het lezen waard. Het is de eerste Britse publicatie die recepten opsomde van cocktails, waaronder natuurlijk de Gin Cocktail.

barman archieven

Einde van de drooglegging

Na het einde van de drooglegging in de V.S. in 1933, werd de drankcultuur weer nieuw leven in geblazen. Uit 1934 dateert Jayne’s Bartender’s Guide. Dit was een van de vele boeken die direct na de intrekking van het alcoholverbod in de VS werd gepubliceerd in de hoop om de cocktailcultuur weer te doen herleven.

Hou je van drank, alcohol en cocktails, dan zijn de barman archieven van EUVS een must.