barbecue bouwen

Doe-het-zelf barbecue bouwen: een introductie

De temperaturen stijgen! Tijd om lekker buiten in de tuin een een maaltijdje op de grillplaat te bereiden. Maar wat als je nu niet beschikt over een BBQ? Dan maak er toch gewoon een zelf! Een barbecue bouwen is niet echt ingewikkeld, maar je je moet maar net op het goede idee komen. In dit artikel bieden we wat inspiratie. We laten zien hoe je van een auto, een blikje en een bloempot een barbecue kunt knutselen.

Barbecue bouwen van een auto

Een oude auto vormt een prima basis voor een BBQ. Een dergelijke barbecue wordt ook wel een Carbq genoemd. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Hieronder enkele foto’s en video’s.

carbq
Afbeelding via Hot Rot Grills

 

barbecue bouwen
In 2017 werd deze Cadillac DeVille BBQ aangeboden op Craigslist voor $1.800.
Afbeelding via Epicurious

Craig maakte er eentje van een Mini die eigenlijk rijp was voor de sloop. De motor werd eruit gehaald, er werd een grill op gelegd en barbecueën maar.

Op onderstaande video wordt in het kort uitgelegd hoe je een auto kunt omtoveren tot een heuse BBQ.

BBQ maken van een blikje

Niet alleen een auto, maar ook een blikje kan dienst doen als basismateriaal voor een barbecue. Heel handig voor als je klein behuisd bent.

Een leeg colablikje wordt in de video hieronder omgebouwd tot een mini BBQ.

Ee leeg conservenblikje doet ook prima dienst als zo’n tafel barbecue. Mr Usefull laat zien hoe je er eentje moet bouwen.

Ook Dave Hax heeft een korte cursus ‘barbecue bouwen van een blikje’ op video gezet. Werkt prima!

Barbecue bouwen van een bloempot

Een bloempot is wel de meest eenvoudige basis voor een doe-het-zelf BBQ. Je hoeft er eigenlijk niet veel meer aan te doen. Toch zijn er wat handige tips en trucs voor het ombouwen van zo’n bloempot. Bekijk hieronder de video van Café Flamingo.

Wil je een Terra Cotta BBQ én smoker maken, bekijk dan onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *