Zijn mannen met katten aantrekkelijker?

Zijn mannen met katten aantrekkelijker? Dat was de grote vraag in een onderzoek of mannen als aantrekkelijker werden beschouwd als ze een kat vasthouden.

Mannen met katten

Wat een vreemde vraag zou je zeggen. In de wereld van de datingsites is die vraag helemaal niet zo vreemd. Op zo’n site probeer je je zelf van de beste kant laten zien. Je bent immers op zoek naar een partner. Is het als man dan slim om een fotootje mee te sturen waar je alleen op staat, of is het beter als je een foto bijvoegt waar jij opstaat samen met een kat? Vrouwen schijnen dit aantrekkelijk te vinden. En of dat zo is, is wetenschappelijk onderzocht.

mannen met katten
Man met kat: Bron foto: Tony Hisgett via Wikipedia

Kattenmannen

Bij dit onderzoek is uitgegaan van eerder onderzoek en daaruit bleek dat vrouwen baasjes van huisdieren aantrekkelijker en er eerder mee gaat daten dan dierloze mannen. In dit onderzoek werd de gefocussed op mannen met katten. Zijn mannen die samen met een kat op de foto staan dan mannen die alleen op de foto staan. En wat bleek… Vrouwen vonden mannen met kat een stuk minder mannelijk en een stuk neurotischer. Wel vonden ze de kattenmannen vriendelijker en meer open. Maar, en daar ging het om, vrouwen vinden manen met een kat, een stuk minder interessant als date.

Lees het hele onderzoek op MDPI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *