Vleermuistelling

Vleermuistelling begint vanavond

Vanavond start de Nationale Vleermuistuintelling. Je kunt gewoon meedoen vanuit je tuintje. In Nederland leven achttien soorten vleermuizen. Een aantal is regelmatig gewoon bij jou in de buurt zien. Om meer aandacht te krijgen voor de vleermuis en om ervoor te zorgden date we de vleermuizen beter herkennen wordt dit weekend een speciale vleermuistelling georganiseerd.

Vleermuizen in Nederland

De kans dat je een gewone dwergvleermuis en laatvlieger voorbij zit komen is groot Deze vleermuizen wonen namelijk in spouwmuren en onder dakpannen en jagen ook in parken en tuinen. De watervleermuis houdt van water en scheert rakelings boven het oppervlak vijvers en de rosse vleermuis zie je vaak hoog boven in bomen op jacht naar kevers en nachtvlinders.

Zo doe je mee aan de Vleermuistelling

Voor het spotten van vleermuizen kun je het best vanaf ongeveer 21.40 uur in je tuin of op je balkon zitten. Ga op een plek zitten met goed zicht op de avondhemel, dan kun je namelijk het silhouet van een vliegende vleermuis goed  zien. Via Tuintelling.nl geef je door welke soorten je hebt gezien.

Bronnen: Nature Today, Rootsmagazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *