samenwonen met een krokodil

Samenwonen met een krokodil…?

Samenwonen met een krokodil. Het lijkt onmogelijk. Toch heeft een familie in Indonesië als 20 jaar lang een krokodil als huisdier. Het dier maakt deel uit van het gezin en de kindjes spelen op enkele meters afstand van het dier. 

Samenwonen met een krokodil

Het begon  in 1997. Mohammed Iwan, zag een paar kindjes spelen met een net geboren krokodil die een visser net had gevangen op het het strand van Pangandaran op West-Java. De visser kon er niks mee en liet het dier achter. De kindjes vonden het wel interessant en speelden met het dier. Mohammed besloot het dier te redden en kocht het voor een kleine 2 dollar. Hij noemde de krokodil Kojek. Kojek mocht mee en werd een huisdier. Hij was toen slechts 25 centimeter lang en leefde in een aquarium. Aanvankelijk ging dit niet zo goed. Kojek was best agressief en beet.

samenwonen met een krokodil

Gigantische reus

Dat was 1997! Nu is de kleine krokodil is uitgegroeid tot een gigantische reus van 200 kilo en 2,7 meter lang die vredelievend met zijn huisgenoten omgaat. Kojek is heel vriendelijk en bijt nooit. En dat is natuurlijk heel bijzonder. De zachtaardige reus is inmiddels uitgegroeid tot een ster en hij is wereldberoemd in Indonesië. Dankzij de sociale media, waar foto’s een filmpjes van Kojek worden getoond, komen steeds meer mensen een kijkje nemen. Het is best vreemd om zo’n roofdier met die enorme kaken in de voortuin te zien bivakkeren. Op onderstaande video kun je het zelf bekijken.

Zeekrokodil

Kojek heeft een klein vijvertje waarin hij vertoeft. Dat water wordt een keer per week ververst. Het dier eet behoorlijk veel: zo’n 1,5 à 5 kilo goudvis per dag. Verder moet de huid van Kojek verzorgd en flink geschrobd worden. Dat gebeurt met een afwasborstel. Ook moeten zijn tanden regelmatig worden gepoetst.

Zes meter lang

Kojek is nu 20 jaar. En dat is nog jong voor een zeekrokodil. Die kunnen namelijk wel 6 meter lang worden en een gewicht bereiken van 1000 kilo. Waarschijnlijk groeit Kojek nog wel een stukje. Of de familie dan nog kan samenwonen met een krokodil…..? De toekomst zal het leren!

En heb je ooit een oranje krokodil gezien?

Bronnen: Oddity Central, Story Trender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *