kraaien trainen

Kraaien trainen om stad schoon te houden

Kan je kraaien trainen om stad schoon te houden? Ja dat kan. Crowded Cities heeft een uitvinding gedaan waarbij je kraaien heel eenvoudig kunt trainen voor deze klus.

Het gaat om de Crowbar. Dit is een slimme uitvinding dat  kraaien traint om sigarettenfilters en andere rotzooi op straat op te ruimen. De uitvinding is bedacht door de industrieel designers Ruben van der Vleuten and Bob Spikman.

kraaien trainen
Met de Crowbar kun je kraaien trainen peuken van de straat op te ruimen. 

Crow Box

De Crowbar is gebaseerd op de Crow Box. Dit is een open source project waarbij kraaien worden ingezet om verloren muntstukken te verzamelen. In die box kunnen kraaien muntstukken gooien, waarvoor ze voedsel in ruil krijgen. De Crow Box is vooral bedoeld om kraaien, die ongeveer de intelligentie hebben van een 7 jarig kind, te trainen.Op de video hieronder zie je de werking van de Crow Box.

Superintelligent

Kraaiachtigen -kauwen, kraaien, raven, eksters, roeken- zijn superintelligent. Hun probleemoplossende vermogens zetten ze in om te overleven. Deze dieren kunnen mensen herkennen en uitschelden als ze hun nest bedreigen. Kraaiachtigen gebruiken zelfs gereedschap om hun doel te bereiken en kunnen hun spiegelbeeld herkennen. Bovendien hebben ze een uitstekend geheugen. Ook kunnen ze zich goed concentreren en beschikken over een mentale flexibiliteit die maar weinig diersoorten beheersen. Deze intelligentie wordt vanaf nu ingezet bij het schoonhouden van de steden!

Kraaien trainen

In Nederland worden er jaarlijks meer dan 6 miljard peuken op de straat gegooid. Weggooien is makkelijk. Het opruimen daarvan is veel lastiger. Maar dat is wel nodig, want het duurt zo’n 12 jaar voordat een sigarettenfilter vergaan is. De Crowbar gaat daar verandering in brengen. De machine is bedacht door Crowded Cities en met deze machine is het eenvoudig om kraaien te trainen. Ze worden namelijk beloond voor elke peuk die ze brengen en krijgen er voedsel voor terug. Zo ruimen kraaien onze rommel op, zelfs op plekken waar schoonmakers niet makkelijk bij kunnen.

Bronnen: Animals TodayBrightDesign Boom

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *