katten trainen

Katten trainen tot hulpkok in de keuken

Katten trainen! Kan dat? Het antwoord is ja. Niet alleen honden, maar ook katten kun je trainen. En eigenlijk kun je katten heel veel leren. Je kunt met leren dat hij naar je toe moet komen als je hem roept. Ook kun je de kat trainen dat hij zijn behoefte op de kattenbak moet doen en alleen aan de deurmat mag krabben en niet aan je gordijnen. Je kunt je kat zelfs trainen tot hulpkok in de keuken!

katten trainen

Katten trainen

Katten trainen doe je door bepaald gedrag te belonen. En eigenlijk doe je dat vaak al onbewust. Als je je kat roept en hij komt dan toevallig aanlopen, geef hem dan een snoepje. Wanneer je dit heel vaak herhaalt zal hij zeker naar je toekomen als je hem roept. Katten kun je echt heel veel leren. Zo lang je ze niet commandeert of dwingt, want daar houden katten niet van. Katten leren namelijk uit observatie en door associatie.

Ook kun je een kat leren een pootje te geven. Op You Tube stond zelfs een kat die met clickertraining bepaalde dingen aanleert. Hieronder kun je de video van kat Thijs die getraind wordt.

En wat denk je van een kat die getraind wordt om een traject af te leggen over een ingewikkelde hindernisbaan. Bekijk het op de onderstaande video.

Katten trainen als hulpkok

Ook Yu Tube kok Jun Yoshizuki die populair kookprogramma op You Tube heeft, traint katten. In zijn kookprogramma Jun’s Kitchen, treden zijn katten vaak op als hulpkok. Hij heeft drie katten. Haku is rood witte kater die van fietsen houdt. De ander is Poki, de zwart-witte kat en er is ook nog een kleinere rode kat, genaamd Nagi.

Op de video kun je zien op welke wijze hij zijn katten traint om zich zo braaf te gedragen in de keuken en in de fietsmand, wanneer ze een tochtje maken.

Lees meer berichten over katten. Je kunt ze zelfs tot kroegkat opleiden!

Bronnen: De Katten SitePraktijk voor Kattengedrag, Wiki How

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *