De Tasmaanse tijger, ook wel buidelwolf genoemd, werd voor het laatst gezien in 1936. Een uitgestorven diersoort. Pas op 7 maart 2013 tijdens de wereldconferentie over bedreigde flora en fauna in Bangkok werd het dier definitief uitgestorven verklaard. Maar klopt dat wel?
Bestaat de Tasmaanse tijger nog?
Josh Gates ging op expeditie en wilde zeker weten of de Tasmaanse tijger daadwerkelijk was uitgestorven. Er zijn mensen die hem echt gezien hebben. Bekijk zijn zoektocht op onderstaande video.
Buidelwolf
De kop van de buidelwolf lijkt op die van een hond of een wolf. Daar komt de naam buidelwolf ook vandaan. Maar het dier is geen afstammeling van de wolf en is er ook niet nauw mee verwant. Die andere naam, Tasmaanse tijger, verwijst naar de strepen op de rug van het dier. Deze strepen hebben een functie en dienen als camouflage in de bossen. Ook heeft het dier een lange staart waarover de strepen een stukje doorlopen en zijn zijn voor- en de achterpoten even lang.
Bewegende beelden
Op de twee onderstaande video’s kun je de Tasmaanse tijger nog eens goed bekijken. Het eerste filmpje is ingekleurd en het tweede filmpje zijn beelden te zien uit 1933. Het dier zat in de dierentuin van Hobart in Australië.
Buideldier
De Tasmaanse tijger was een van de grotere vleesetende buideldieren in Australië voordat de kolonisten arriveerden en behoort tot de familie van de roofbuideldieren net zoals de dingo. De dingo verdrong de Tasmaanse tijger. Maar op het eiland Tasmanië leefde dit dier voort. Toen de Europeanen bezit namen van dit eiland, werd er op dit dit dier gejaagd. Het viel namelijk schapen aan.
Bijzondere dieren
Lees meer berichten over bijzondere dieren. Over de narwal bijvoorbeeld. De zee-eenhoorn waarvan men in de Middeleeuwen dacht dat het een zeemonster was. Of over de vos als huisdier en krekels die je kunnen vertellen hoe warm of koud het is.
Bronnen: Rootsmagazine, Wikipedia
De kolonisten(boeren) hebben niet alleen de tasmaase tijger(bijna) uitgeroeid, ook de inheemse aboriginals,hebben ze volledig uitgeroeid, na ze eerst te hebben verkracht, één van de vele misdaden van het mensdom. Als er een god bestaat was de schepping van de mens zijn grootste vergissing